Pyszny i szybki dodatek do dań mięsnych i rybnych. Próbujcie !
Składniki :
- 700 g startej dyni
- 500g pomidorków koktajlowych
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 2 papryki, pokrojone w kostę
- sól, pieprz, chilli (do smaku)
- sok z cytryny/limonki, olej lniany (na surowo)
Przygotowanie :
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulkę, dodaj paprykę, podsmaż. Gdy papryka zmięknie, dodaj startą dynię. Całość duś kilka minut. Dopraw solą, dodaj pomidorki koktajlowe (w całości). Duś pod przykryciem 5-10 minut. Gotową potrawę dopraw chilli, sokiem z cytryny i olejem lnianym, do smaku.
Wartość energetyczna jednej porcji (ok. 150g) : 105 kcal
B : 14,1g
T : 8,4 g
W : 59,4 g
Bł : 22 g
Komentarze
Prześlij komentarz