Składniki na dużą blachę:
- 375 g mąki orkiszowej
-375 g dyni Hokaido startej na małych oczkach
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g ksylitolu
- 5 jaj
- skórka z 2 pomarańczy (wyszorowanych i sparzonych)
- 180 ml oleju rzepakowego
- 150 g orzechów włoskich/migdałów drobno posiekanych
- opcjonalnie: rodzynki/żurawina/ ananas
Masa:
- serek Philadelphia light (500g)
- 3 łyżki miodu
- 100 g wiórków kokosowych
Wszystkie składniki połącz.
Przygotowanie:
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj z cynamonem w misce. W drugiej misce dokładnie wymieszaj jaja, ksylitol, skórkę z pomarańczy i olej. Dodaj pokrojone orzechy, żurawinę/rodzynki/ananas oraz startą dynię. Dokładnie wszystko wymieszaj z mąką. Przelej masę do foremki i piecz około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu przekrój na pół i przełóż masą kokosową (2/3 do posmarowania środka, 1/3 na wierzch ciasta).
Komentarze
Prześlij komentarz