Składniki :
- 4 jaja
- łyżka masła
- 5-7 łyżek mąki kokosowej
- łyżka ksylitolu
- 1kg jabłek
Przygotowanie :
Jaja, masło, mąkę i ksylitol zmiksuj, mąkę dodawaj stopniowo ( mąka kokosowa bardzo szybko chłonie płyn, ciężko wymierzyć jej dokładną ilość ). Ciasto powinno być konsystencji ciastoliny (gładkie i lepkie). Przygotowaną wcześniej blaszkę wyklej ciastem. piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Upraż w garnuszku z odrobiną wody. W razie potrzeby dodaj ksylitolu.
Kruszonka :
- szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki masła
- łyżka soku z cytryny
- łyżka miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki kruszonki połącz blenderem.
Na upieczony spód wyłóż uprażone owoce. Całość udekoruj kruszonką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut.
Wartość energetyczna 1 porcji ( ok. 110g ) : 197,3 kcal
B : 2,25g
T : 10,6g
W : 23,6g
Bł : 4,5g
Komentarze
Prześlij komentarz