Składniki ( na ok. 4 porcje ):
- 1kg pietruszki, obranej i pokrojonej w grubą kostkę
- 1 korzeń selera, obrany i pokrojony w grubą kostkę
- 5 ząbków czosnku ( zmiażdżonego nożem )
- pęczek świeżego tymianku
- 2 szklanki domowego bulionu warzywnego lub wody
- szczypta chilli, sól, pieprz - do smaku
Przygotowanie :
Pietruszkę, seler, czosnek i tymianek wrzuć do naczynia żaroodpornego, piecz w temp. 180 stopni przez ok 40 minut ( lub do miękkości warzyw ). Po upieczeniu, wszystkie warzywa ( oprócz tymianku ), zblenduj. Dodaj domowy bulion / wodę ( do pożądanej gęstości ). Dopraw chilli, solą i pieprzem.
Wartość energetyczna jednej porcji : 350 kcal
B : 8g
T : 1g
W : 11g
Bł : 13g
Komentarze
Prześlij komentarz