Składniki na 5 porcji:
- 1 puszka ciecierzycy (400 g) lub ugotowana ciecierzyca (wcześniej moczona)
- 1 banan
- 2 łyżki kakao
- 2 garście orzechów laskowych (sparzonych)
- 50 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Orzechy kroimy bardzo drobno lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Blednujemy cieciorkę z bananem, dodajemy kakao, wiórki, orzechy (jeśli siekaliśmy nożem), miód. Z powstałej czekoladowej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Wartość energetyczna 1 porcji: 305 kcal
B: 8,6g
T: 17,5g
W: 29,5g
Bł: 8,95g
Wartość energetyczna 1 porcji: 305 kcal
B: 8,6g
T: 17,5g
W: 29,5g
Bł: 8,95g
Komentarze
Prześlij komentarz