- 250 g półtłustego twarogu
- 1 łyżeczka mąki orkiszowej/ żytniej
- 1,5 łyżki kakao (15 g)
- 2 jaja
- 1 łyżka ksylitolu (15g)
Przygotowanie:
Białka oddziel od żółtek. Z białek ubij pianę dodając szczyptę soli. Do osobnej miski wrzuć twaróg, żółtka jaj, kakao, mąkę oraz ksylitol – zmiksuj. Ubitą pianę przełóż do miski z czekoladową masą, delikatnie wymieszaj. Smaż z obu stron beztłuszczowo lub na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Podawaj z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami.
Wartość energetyczna 1 porcji: 221 kcal
B: 22,5g
T: 9,4g
W: 14,7g
Bł: 0,9g
Komentarze
Prześlij komentarz