Składniki na ciasto (około 8 porcji) :
Składniki na farsz :
Smacznego !
Wartość energetyczna 1 porcji ( ok 5 pierogów ): 547 kcal
- 700g mąki orkiszowej
- ¾ szklanki wrzącej wody
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 jajko
Przygotowanie :
Mąkę sparz wrzątkiem, dodaj olej, wymieszaj. Wbij jajko i zagnieć ciasto. Ciasto podziel na 4 lub 5 porcji. Weź jedną z nich, pozostałe zawiń w folię ( tak aby ciasto nie obsychało). Rozwałkuj cienko ciasto. Wycinaj okręgi przy pomocy szklanki. Lep pierożki wypełnione farszem zgodnie z instrukcją ze zdjęć.
- 500g twarożku koziego (lub zwykłego chudego twarogu / sera fety)
- 4 duże awokado
- 3 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę
- czarnuszka, sól i pieprz
Przygotowanie :
Wszystkie składniki farszu połącz blenderem. Dopraw do smaku.
Smacznego !
Wartość energetyczna 1 porcji ( ok 5 pierogów ): 547 kcal
B: 18 g
Tł: 26,25 g
W: 63 g
Bł: 10,1 g
Komentarze
Prześlij komentarz